Sunday, 27 November 2011

Permata yang dicari

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Friday, 4 November 2011

Jika aku jatuh hati


hai there?.sbnarnyer mcm2 y brmain d fkrn aku,xp xtau y mane nk share.aku sedih gan kwn aku.jgn mainkan perasaan org kwnku,wlau aku nie ko xagap sgt kwn xp tlg dgr nasihat aku,urm...(aku agap ko kwn rapat).mainkan perasaan bkn dpt ape pon,klau ko penah kene jgn wt kt org lain,besties..aku sllu ade utk ko,bg tau prasaan ko kt aku,aku sntiase bimbing ko,jgn meyendiri,rmai kwn lg bagus.it's reality..ok? jgn cepat putus ase.betul org ckp percintaan d sklh 0% cume kne saling percya n faham sesamee sndiri y boleh kekalkn kita,aku takut juge psl diri aku nie,sbb tuh aku xde mood sjak kbelangkn nie,aku takut!!xp insyaAllah aku bole jd ssorg y die iginkan,anie...fikir pjang,byk lg mase utk lalui khdpn ko nie,bkn skrg utk ko rase bgitu.igt anie kwan ko akn bhgie kn ko,aku bole tlg ko,prcaye kt aku,erm,anie dulu ko byk kongsi mslah xp knpe skrg x?ko xkn jejas kn ape2 dlm idop aku gdn si die,ko kwn kte org an.idop aku celaru  skrg nie,message aku,please..i begging you. jgn sedih yer aku ade. jgn buang prasaan cinta!itu perasaan yg ori untk manusia.anie..just forget the past,thinking for your future be positive like fauzy,haha..that's all,bye