Monday, 29 April 2013

cinta dan kasih sayang

assalamualaikum,just nak share cerita.aku tak tahu kenapa diri ni byk sgt masalah yg buat aku sakit.kepada dia,sy minta maaf mmg salah sy ingat kt dia tp diri ni trllu prlukan ssrg seperti awk,dgn awk sy boleh berubah,yes i mean it,bg sy utk jelaskan sglanya dan kenapa bila dh bersama baru awk bg sy gambar tuh?kenapa sebelum ni tidak.mmg bercinta dalam islam haram.utk jawapan ni sy tk dpt bg sbb sy sendiri tk tahu kenapa manusia sekarang jadi macam ni,mcm2 perkara bermain dlm otak sy ni.harap dapat selesai kan masalah ni

Saturday, 13 April 2013

Perkenalan

Assalamualaikum ,pembuka coretan . Memandangkn da berhbuk blog ni . Biar sye kmbli myinari blog ni . :P . Haha .  ok ckp psal bab pkenaln . Rsenye smue org pernah merasainya walaupun dlm jgke mse yg singkt . Perkenalan itu tjdi apbila kita cube untuk mgenali dri seseorg .  Mungkin juga terjdi disbbkn oleh tkdir ilahi . ianya jga mgkin akn mbwa kita ke fasa yg strusnye iaitu fasa yg lbih serius dlm sesuatu phubungn . mgkin tnpe kita sedari kita juga akn mjdi lbih happy dn bhgie untuk mrentasi hari2 yg seterusnye bsme si dia . Mungkinla . ^_^. Tpi sbgai mnusia yg tdk smpurna kita jgn biarkn nafsu mgaburi sgalenye kerana Allah tahu ape yg tbaik untuk kite . Kalau rindu , doa pde Allah sbb die maha mgethui sgalenye . Kalau syg , doa pde Allah sbb die akn meneguhkn lgi iman kita . Kalau sakit , doa pde Allah sbb die akn bgi pnwar tbaik untuk kite .
Akhir sekali , terima kasih kpd my lover yg tgah skit gusi tu sbb bgi pnjm blog ni . thankz jgak sbb jdi kwan n pneman sye slma 5 taon ni . #thankyouAllah


Tuesday, 12 February 2013

dia yang lama

assalamualaikum,huh..ngeluh dulu sbb mcm mcm masalah aku hadapkan ye dugaan Allah bknnya sedikit utk hamba-Nya kan jadi tempuhi dgn sabar,DIA YANG LAMA tajuk utk aku cerita dulu aku penah sukakan seorang wanita ni,dia baik manis orgnya,tapi sygnya dia tgglkn aku atas sbb2 tertentu,skrg dia ada utk aku dan dgn dia aku belajar utk bersabar..aku tak suka nak marah orang yg aku syg walau aku marah pun aku marah sbb aku sygkan dia,aku ajar dia berubah.aku cuba ada utk dia tapi aku mcm tak di hargai,mmg smua ape yg kaum adam buat kaum hawa tak hargai ke?aku rasa tak juga kan sbb dua dua ade salah silap masing2 kan.byk bnde aku beljar dr kisah dulu.now i want to be happy,make my world colourful..

Thursday, 25 October 2012

kehidupan tak penah berubah

assalamualaikum,umm umm umm.why my life isn't complete.yes baru nak jatuh cinta.huhuhuhu then xboleh pelik toii lah.semakin lama semakin sakit xp aku xpenah nak putus asa.janji hidup aku xjatuh pada lorong2 maksiat.damm sedih2 sedih yg xboleh tertulis lagi.bye

Tuesday, 9 October 2012

kawan

assalamualaikum,in mood of trouble 100 house power.yayayaya..kenapa ye?bila aku add kau xapprove hallo there aku cuma nak kawan,yes memang agaknye silap aku sampai kau benci aku right.it okay lah tapi aku tau bende yg lama tuh kau agap dendam kan dan hilang kan aku dlm kehidupan aku okokokok..fine aku doakan kesejahteraan kehidupan kau ye.AMIN

Sunday, 7 October 2012

RANACO my new life begun

assalamualaikum,haaa inilah dia hero2 bilik aku,masa masuk belajar kt RANACO inilah org2 yg aku berkenalan sampai sekarang kemana saja akn bersama,tgoklah futsal time pon klau boleh nk jgk sam team.hahaha..dia org mmg terbaik xp aku xkan lupa kwn2 lama aku juga.ermm kalau nk kira kawan2 aku mmg xckup jari 1Malaysia kawan aku ade.hahah bangga jadi anak Malaysia..
aku kering idea gak nk crite pasal dorg nie sbnrnye.erm2 sakit2...ade hari lagi keyboard nie aku tekan ye until now bye

Monday, 3 September 2012

lama

assalamualaikum,agak terlalu lama aku dh postkan,rmai jgk y ikut crite aku,hahaha
harap2 korang sihat belaka.aku sekarang belajar kt RANACO kt area kemaman,terengganu..
agak best d samping kawan2 yg barukan,hahaha..gelak ajela aku nie
yang pasti aku rindukan kawan lama aku HAZWANI,dia byk bg harapan utk aku,now dia n aku agak busy sampai xdpt nk contact,sampai mcm tuhkan..erm till now,,bye