Tuesday, 30 August 2011

hidup kucar kacir

hai there..aku xtau knpe kucar kacir ari raye nie,mcm xterurus ajer aku rase,nk wt mcm2 xp xdpt aduh geram nyer ggrrr!!!!gambar raye byk xp nk upload tu mmg malas gan camera xder,fedup2..ary nie raye pertame aku g umah sadre mara,mmg jaoh brjalan luas pemandangan..mcm tu lah kate oag an.haha..duit raye xusah citer dpt lah jugak an,family aku kater klau dh kejer duit raya xdpt so mmg nmpk lah taon nie taon akhir aku an,,ape lg wt muke tebal jelah klau nk collect,,budak2 tol aku an..raye nie xbyk barang aku beli cume satu sluar ZARA,satu kemeja TOPMAN,dua helai QUIKSILVER(kesukaan aku) and PDI..bkn nk tujuk xp mmg...haha maaf lah yer raye nie patot brmaafan bkn jelous2 san,,,urm,xbyk nk d criter moge raye reader2 skalian hepy sllu,till now take care jge pemakanan..OUT!!!

Monday, 29 August 2011

selamat hari raya

assalamualaikum..haiii..mcm korang tau lah an DH NK RAYE!!!!hhahahaha,bestnye anxp bg aku sedeng2 jer coz nk trial beb..beb x beb lah an,bg aku raye jer..pas uh stdy.urm aku tgok blog die,die dh mule stdy aku jer y xlg,bila copem pas raye,myb xkot hah nk jln2 luUuuUuhhh...bru stdy,arap dgn berkat useha and doa dpt lah aku gan kwn2 lain brjaye dgn cemerlang..AMIN..aku snaryer nk ucapkn Selamat Hari Raya kt reader..maaf yer klu ade wt pape haha,,raye2,,y si die tuh jgn sgt nk shopping igat2 oag yer..urm ok lah kekawan aku byk bnde nk wt lg bye see you all again...

Saturday, 27 August 2011

sakit hati bertukar gembira

27 ari bulan detik y aku myb xleh lupe sbb bole d kate an brgadoh dgn someone,,pergh fedup seyh,,,aku bkn ape an kwn2 aku cume kcik ati sal bnde kcik besar jer,xp bole jd y bgini,haha smlm aku tlfn,die senyap jer sbb malu eyh??? xp aku gan sikap gentel xkne mgene criter jer n haha,,,"awk igat yer jgn jd cm ****,sy tkot sgt"aduh2 lawak aku nie,kowank msti trtaye2 an,,maaf lah crite nie haye aku DAn die sje y tau.xp nk gak ade ati share gan kowank,,,pesan die kt aku msih igt lagi


Friday, 12 August 2011

masalah

asslamualaikum,nie ade bnder nk share.kowang agak2 an ade x y xder masalah bg sowang manusia? aku rase copem ade an,aku pon ader masalah,masalah3x.....mcm2 ade bak kate opah an.hahaha,..membe aku nie mcm bile perlu aku mula ar bek bile dh x perlu aku,pergh!!puye lah kerek nk tgor,aku tau aku nie mcm mane xp fkir ar skit an,masalah ko smue aku tlg,smue citer ko aku sipan skrg ko wt cm ne kt aku an,ok lah member gua xksh,xp igat wei aku nie sape bile member ko y lain xder,aku jgak ko ajak borak,aku bkn ape cume sakit hati ajer.mane xnyer aku x wt pape tbe2 jer dh x tgor,urm...member2..mcm ade an,skrg aku hepy..coz aku dh malas nk fkir sal ko uh,igat nyer kwan....diri ko uh,cermin diri jgn fkir smue bnde ko leh dpt sbb status family ko uh yer..tu jer lah,bye

Friday, 5 August 2011

kehidipan puaseku..

assalamualaikum..nk post something nie,mcm gini...kn dh puase an,,puase2 pon aku ary prtame uh xdpt nk bkk gan fmly coz kne dok asrama xdpt nk lik umah,tuh aku sdeth ar xp xper taon akhir utk skloh pas nie ader rezeki smbg lak bljr an,aduh2..puase yerk!!!...dukasramadhar mcm2 blaku,,mlas aku nk amik port psl asrama y aku nk ckp thanx lah jage aku..sahur kt asrama kul 4.30 ikaot suke ar nk bagon o xnk an xper ar hak msing2,xp an sunat sahur,,td aku g slt trwih imam uh kate sahur nie bkn mase mkn xp mase utk kiter slt tahajud,,utk bg batin kiter mkn pas uh bwu leh mkn utk fizikal lak,sbnrnyer moreh wktu mlm mane ade,kiter cume ade wktu sahur n wktu brbuke ajer..aku pon kusyuk dgr imam uh crmah..skrng wktu slt trwih aku xpnh tglkn lg,haha best2..urmm ape lg yerk????....dlm klas xpyh citer ar mmg smue dak2 akn tido trmsok y tgah taip nie..lik jer asrama ade time tido spai bdn pon lesuuu...bkn nk amal ibadat,bln nie ptotnyer kne byk wt amal ibadat bwu bagos,,pntu2 syurga akn d bka dan pntu nrka akn d tutup..so kekawan byk2kn lah kiter ibadat yerkk..byeeeee

Kimia Melda Ahmad